tiistai 3. marraskuuta 2009

Talon uusi mekko ja yölliset jorinat..

Taas täällä yön pikku tunneilla teen pienen postauksen lupaamastani kotimme uudesta "koltusta". Talomme on siis rakennettu 1927 ja onneksemme tämä on täysin hirsirunkoinen, pikku perheellemme sopiva mökki :) . Kaupat talosta teimme toukokuussa 2006 ja siitä asti olemme remppailleet suhteellisen tiiviillä tahdilla. Sisätilat teimme ensin lähes valmiiksi, lukuun ottamatta alakerran saunaa ja pajaa. Talosta purettiin lähes tulkoon kaikki mikä irti lähti, mutta tottakai kaikki mikä oli mahdollista ja kannatti säilyttää ja kunnostaa jätettiin.. kuten yläkerran lankku lattiat jne. Hirsirunko on todella hyvässä kunnossa ja niinpä olemmekin jättäneet pitkät seinät tuvassakin ihan näkyville ja tykkäämme niistä kovasti. Tässä kuvia talosta nyt ulkoa käsin. Rakennustelineiden purkaminen siis on vielä kesken, niin kuin kuvista huomaatte. Peltikatokset talon edessä eivät todellakaan ole mieheni tekemät terassi viritykset, vaan ihan maalaussuojat jne :)
Kuvia sisätiloista ennen ja jälkeen laittelen joskus paremmalla ajalla..
Tässä kuvaa pihalta käsin. Kivijalka ja portaat käsitellään sitten ensi kesänä..
Alapuolella kuvaa samasta kohdasta vuodelta 2006, ennen remonttia.

Mie halusin verannan ovesta hiukan erilaisen..jotta en eksy kotimatkalla! :) Päädyin pitkän harkinnan jälkeen tuohon syvään ja mystiseen lilaan. Ovesta puuttuu vielä pitsiverhot.. ne vielä haluan ja olen tyytyväinen.

Meän koti..

Kuvaa tieltä käsin. Niin ku huomaatte, talo on ihan tien vieressä ja piha sitten tuolla sisäpuolella. Portit on vielä rempan jäljiltä pois paikoiltaa, mutta pian ne on saatava takaisin paikoilleen, jotta uskaltaa laskea muksun pihalla irti..
Kuvaa pihan perältä. Kuvia otettu haravointi päivänä. Tykkään kovasti haravoimisesta.. olenko ainut??!!

Ja kyllä näistä "paksukaisista" vaan putoileekin haravoitavaa..
Näiden, jo hiukan väsyneiden juttujen myötä toivottelen kaikille hyvää yötä ja mukavaa keskiviikko päivää! Nyt unille..ja voi, voi ku kuuluu tuolta pinniksestä epämääräistä tuhinaa ja köhinää. Ettei vaan olis kipeäksi tulossa.. Peukut pystyy, että pysyy pöpöt poissa!

1 kommentti:

  1. Jo on talo muuttunut=) Hauska kun laitoit ton ennen -kuvan myös tähän=)

    VastaaPoista