sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Joulun iloja ja terkkuja lapista!

Terkkuja täältä Rovaniemeltä!
Pakkanen paukkuu ja ja lumi kenkien alla narskuu :) Joulu on mennyt mukavasti. Aaton olimme siis Heinolan mummulassa ja joulupäivänä ajelimme sitten tänne minun kotiini Lappiin. Tarkoitushan oli tänne ajaa jo aatonaattona, mutta kun mieheni ei ehtinyt saamaan pönttöuunin muurausta valmiiksi ajoissa, tuli suunnitelmiin muutosta. Ja ihan mukavaakin vaihtelua välillä joulun viettoon.
Alapuolella viimeisimpiä tekosia ja hauskoja hetkiä...
Tytölle tein aatoksi hamosen ja siihen sopivat legginssit. Tykkään kovasti lapsella myös noista musta-valko jutuista ja niitä voi yhdistellä tosi kivasti erilaisiin väreihin ja kuoseihin. Ja en sitten kuitenkaan halunnut varsinaista joulumekkoa tehdä, jotta on sitten muutakin käyttöä. Kuvaan on päässyt myös ihanainen hernesammakko..menee kivasti tuohon värimaailmaan! Tilda sai sammakon joululahjaksi kamultani TiaStarilta. Kiitos, on mieluinen! :)

Yllä olevat tyynyt tein lahjoiksi pikkusiskolleni ja isosiskoni vanhimmille tytöille. Materiaaleina ihan vaan lakanaa ja tuon kuvan painoin sabluunan avulla. Taakse siirtokuvapaperin avulla "reseptiteksti"! jokaisesta tytöstä.."Mistä on pienet Essit tehty?"...jne.. reseptejä oli aika hauska keksiä ja runoilla miehen kanssa yhdessä.
Alapuolella kuvaa maatuska tyynyistä jotka tein Tildan kummeille (Iloinen Koti) ja Heinolan mummulaan (Meidän Mummula). Korkeutta maatuskoilla n.50cm. Ihan vaan piirtelin maatuskoiden kropat kankaille ja annoin palaa. Tästä syystä ne on hieman eri mallisia ;)

Tänä vuonna joulupaketit näyttivät tältä. Jokaiselle pieni satu mukana ja paperi ihan vaan voimapaperia. Pikkutontut Tilda ja serkkutyttö olivat tosi reippaita joulupukin apureita. Lukivat pukille kirjaa ja auttoivat lahjojen jakamisessa.
Tytsy sai aivan todella upean villaisen Lappimekon Riihimäen tontulta. Suuri kiitos ja terkut sinne!
Ja eihän joulu ole mitään ilman kunnon joulumoiskautusta ihanalle serkkutytölle! Tästä se lähtee!!
:)

Ja loppuun vielä maireaa ilmettä jälleen! Tytön ihka ensimmäinen pastilli...siis sellainen xylitol juttu, jonka voi ruokailun päälle ottaa ja pysyy ehkäpä sitten hampaat paremmin kunnossa.
Nyt jatketaan leppoisaa lomailua. Paljon on kyläpaikkoja, joissa haluamme vierailla, käydä tunturissa ja kylpyläänkin olisi kiva ehtiä., niin ja oltiinpahan eilen tapsujen tansseissakin.. Ihanaa kun saa ns. ripustaa aivot narikkaan toviksi!
5 kommenttia:

 1. kivoja kuvia ja ihania juttuja!!! Terkkuja teille sinne pohjosiin ja ajakaa varoen takasin... T: ystävä =)

  VastaaPoista
 2. Ai että mitä ihania! Varsinkin nuo maatuskat ovat minun mieleen ♥

  VastaaPoista
 3. Kauniita vaatteita olet taas ommellut ja kauniit lahjapaketit! Lasten jouluilon seuraaminen on joulun yksi ihanimmista asioista.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat maatuskatyynyt ja hamekin ihana väreiltään. Kiva, perosonallinen idea myös toi tyyny henkilökohtaisella tekstillä=) Kiva kuulla teistä kuulumisia!!!On jo vähän ikävä♥

  VastaaPoista
 5. Ihania olet tehnyt! Erityisesti nuo ´pitsi´-tyynyt iski munhun! Ja tietty maatuskat. :)

  VastaaPoista