perjantai 4. syyskuuta 2009

Tapettiretki Hämeenlinnaan ja muutama ompelus.

Hämeenlinnasta mukaan tarttunutta tapettisaalista..

Viikko meni taas niin lujaa, että mie en meinaa enää mukana pysyä! Taas on perjantai ja mukava viikonloppu edessä. Meinasimme huomenna suunnistaa jättimäisille Hartolan markkinoille ja samalla tulee tietty siellä kirpparit koluttua. Harvinaista herkkua, kun lähdetään koko pieni perheemme yhdessä, eikä mies jääkään kotiin remppaileen :)
Tänään kävimme Tiataren ja Pikkuriikin (blogi nimiltään) kanssa Hämeenlinnassa penkomassa tuota jo täällä bloggerissakin kuuluisaksi käynyttä rakennus kierrätyskeskusta. Siellä siis on valtava "tapettitaivas". Oikeasti vanhoja mm.70-luvun tapetteja, jotka ovat säilyneet hienosti ja ovat siis ihan uudenveroisia..menkää ihmeessä käymään jos mahdollista! Ostimme satsin rullia ja niillä on tarkoitus mm. tapetoida pian avattava kirppari / käsityöshoppimme täällä Heinolassa ja myyntiinkin asti niitä riittää. Tämän uuden kierrätysmaailman siis perustan yhdessä Tiataren kanssa.

Tämän tapetin päädyimme valitsemaan liikkeeseemme ja kirpparilta löyti vielä hauskat lampun varjostimetkin kaveriksi.

Jotain pientä olen tässä kaiken hulinan keskellä ehtiny ompelemaankin.. Tytölle tein tuollaiset leveälahjehaalarit joustofroteesta (oranssit), joihin painoin kilpikonnan kuvia Donnon väreillä. Vaan enpä kyllä taida enää joustofroteeseen painaa, kun imee niin hurjasti väriä ja ainakin minun piti painaa kuvat moneen kertaan..tuo frotee on aika paksua ja toki on sellaista paljon ohuempaakin laatua, johon painaminen vois olla helpompaa. Tai olisko kenelläkään kikka kolmosia tuohon frotee painanta hommaan?? Ekaa kertaa tein myös potkareihin nuo taskut, jotka ompelin kyllä hiukkasen liian alas ajatuksissani. Ovat siis nyt reisitaskumallia :)

Kuvassa olevat vihreät haalarit olen tehnyt jo aiemmin ja aplikoin niihin kukkasia vanhasta saunatakista..tosin olishan noita voinu vähän silittää pesun jäljiltä ennen ku kuvaa, heh.. Noh, mutta olkoon menneeksi..

Ja samat pöksyt takaa.

Ystäväni oli meillä työharjoittelussa kuukauden päivät ja käsitteli mm. ikkunoitamme ja ulko-oven. Valmistuu siis pian pintakäsittelijäksi. Halusin häntä jotenkin kiittää ja muistaa isosta avusta ja tein tällaisen sivellin pussukan. Tässä pussukka siis kiinni rullalla.

Ja tässä aukaistuna. Kankaina pöytäliinoja.

Nyt tulee uni silmään...zzz zzz

Mukavaa viikonloppua kaikille!

10 kommenttia:

 1. kiitos matkasta ja oli kyllä ihania tapetteja... hienot on haalarit, molemmat...

  VastaaPoista
 2. Samannäköisiä tapettikuvia=)

  VastaaPoista
 3. Täytyy tulla sitten käymään teidän kirppis-kierrätyksessä kun se avataan.

  VastaaPoista
 4. Juuri eksyin jotakin kautta blogiisi. Kauniilta näyttää nuo tapetit. Tekemäsi haalaritkin ovat kivan näkäiset. Millä kaavalla olet ne tehnyt vai onko kaava omasi?

  VastaaPoista
 5. Heippa Lapikas! Muistelin että olisin käsiksessä painanut paksulle froteelle ja siihen oli aivan omat kankaanpainovärinsä. Jos muistan oikein ne olivat reaktiivivärejä ja niissä oli hirveä homma. Piti huuhtoa tosi tosi kylmällä vedellä moneen kertaan jne. = työläitä.
  Ja hauskaa että avaatte puodin Heinolaan, tulen vierailemaan ehdottomasti siellä kun sinne päin tulen käymään :)
  t. Jutta

  VastaaPoista
 6. Ninnu! Tervetuloa käymään OnnenAitassamme. Avaamme 28.9 :) PikkuHoo..Olen tehnyt haalarit Ompelen lapselle kirjasta löytyvällä kaavalla..olen vaan hiukan muokkaillut sitä kaavaa kapeammalle lahkeelle ja muuttanut yläkappaletta jne. Hujour..juu selvittelin tuota froteelle painamista ja kuulostaa kyllä aika työläälle. Nyt haalarit ovat käyneet pesussa pari kertaa ja painatus on kivasti pehmentynyt ja pysynyt oikeenkin hyvin, mutta enpäs taida enää siihen puuhaan ruveta..aplikoin mielummin! :) Ja tule ihmeessä käymään kun olet Heinolassa päin!

  VastaaPoista
 7. Tsempitykset kiireen keskelle! Tekemistä varmasti riittää. Ihania nuo tapetit. Ei taida meän kerrostalokämppään sopia, mutta jos sitte joskus olis se oma talo niin sinne. Olispa niin kiva päästä jo teän avajaisiin ihastelemaan OnnenAittaa:) Täytyy Marian kans joku retki sinnepäin järkätä.

  Terkuin:Henna T.

  VastaaPoista
 8. Ihan samoja tapetteja tarttui minunkin mukaan tuolta. Oli siellä mielettömät apajat, olisin halunnut ostaa kaikkia yhden rullan. Kymmeneen sitten rajasin...

  Mulla on pöytäliina tuosta vihreäsävyisestä kankaasta, jota käytit sivellinpussin sisällä. :)

  VastaaPoista
 9. Hienot haalarit! Olen myös kuullut ettei froteelle kannata kangasväreillä painaa, kun väriä kuluu paljon, ja vaikea saada pikkutarkkoja kuvia tehtyä. Mutta hienolta nuo kuitenkin näyttävät!! :)

  VastaaPoista
 10. Hienoa työtä=) Itse en osaa mitään ommella, joten ihailen aina toisten töitä.

  VastaaPoista