keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Hyvän mielen tekoset

Mikä on kesässä parasta? Nooohh.. auringon lämpö, kukkien loisto, vasta leikatun nurmikon tuoksu, lämpöiset kesäsateet, multaiset varpaat..ja tietysti mansikan mollukat!! Täällä olen puuhastellut ompeluksia, jotka ovat saaneet hyvälle tuulelle :)
Tämän mansikka tunika/mekon tein tilauksesta herttaiselle tytölle. Tunika on Hannah kaavalla tehty ja koko 110cm. Tässä nää mun lempparisävyt.. tietty, kun sain ihan vapaat kädet tämän mekon suhteen. Toiveena oli vain raikasta ja kesäistä.

Kaikki materiaalit tunikassa on kierrätettyjä..

Tämän pirtsakan setin tein Tildan serkkutytölle naapuriin. Pikku punaposki täyttää pian 1.v ja pitäähän sitä juhlistaa uudessa mekossa. Kesälätsällekin oli tarvetta ja tein sen settiin sopivaksi.
Tässäkin kaavana Hannah ja kaikki materiaalit kierrätettyjä.

Hatun päälaelle pieni virkattu liina..aika hauska.. vähän niin kuin rupeli! :)

Ja mie jo vähän lupailin viime postauksessa, että ei enää näitä lätsiä tänne, mutta tää oli pakko laittaa. On se tuo Optinen omena vaan niin kaunis kuosi.. ei maha mittään! Tän tein myyntiin.

Kesäkeittiö on ollut ihan hitti!! Tilda puuhastelee siellä tosi mielellään ja hauska on seurata ja "maistella" pikku kokin tekosia. Selkeästi kiva kokkailla ruokia ihan vaan luonnon antimilla. Ruohoa, multaa, kiviä, hiekkaa, oksia jne jne.. kyllä lasten leikeissä pätee varmasti se tunnettu sanonta "vähän on paljon!".. Oottakaas kunhan nuo kaikki marja puskat kypsyttää tuon marjapaljouden, niin on aikas makoisat raaka-aineet kehissä!
Tytöllekin on tullut tehtyä noita hattuja muutamakin. Tää Pikkuriikiltä saamani kuosi on kyllä herkku :)
Ja voihan hitsinpimpula, ku noita myyrien tekemiä "pommeja" löytyy lähes joka aamu jostakin päin pihaa!! Argh!!
Mie en voi sietää niitä!
Enkä etenkään sitä, että Tilda niitä menee sitten kaivamaan. YÄK!
Tässäkin jää ihan itse teosta kiinni :)
Myyriä on täällä päijäthämeen alueella paljon, niin kuin koko etelässä käsittääkseni. Onko teillä kenelläkään? Ja oletteko kokeillut myyräkarkottimia tai jotain muuta kikkaa?
Nyt suihkuun ja unille!
Heipsis!







13 kommenttia:

  1. Ihania kesäompeluksia ja mikä omppulätsä!Onkohan minkä kokoiseen päähän sopiva?Meiltä puuttuis just vihree lippis..Vai oliko tilaustyö?Maksukykyinen mie oisin kyllä vasta 18.6 mutta jos jaksat odottaa sinne asti niin kiinnostais kovasti.

    VastaaPoista
  2. Ja nyt kun selailin siun ompeluksia niin voisin samaan syssyyn tilailla siulta jonkun ihanan pienen mekon kunhan tää vauva tulis ja todistettavasti olis mekkoja käyttävää mallia.Malleja oli vaan melkein liian monta ihanaa :)

    VastaaPoista
  3. Ihania nuo lätsät. Ja mekot tietenkin myös.

    Meillä ei myyriä ole, mutta miehen mummolassa niitä esiintyy ja he ovat olleet tyytyväisiä karkottimiin. Sellaisia maahan lykättäviä piippaavia vempaimia oli tontilla kaksi eikä näkynyt kekoja. Sama juttu toisessa naapurissa eli karkottimia pari eikä kekoja ollenkaan. Toisen aidan takana ei sitten karkottimia ollut, mutta kekoja sitäkin enemmän.

    VastaaPoista
  4. Ihania kesäompeluksia! Ja niin pirtsakat värit! Millä kaavalla olet noita lakkeja tehnyt? Jos vaikka kokeilisi tehdä...

    VastaaPoista
  5. Kiitos ihanista kommenteista :)
    Rimpsukaisa: Tuo omppulätsä on kokoa n.52cm. Minkäs kokoisen te tarvitsisitte? Ja on vielä minulla, joten voin toki myydä. Ja mekko hommatkin onnistuu tietty :) Myös tuo 18.6 passaapi vallan mainiosti. Kerro vaan millainen ja millä väreillä.. laita vaikkapa tuonne mun mailiin postia :)
    Heidi: Lätsään olen käyttänyt ottobren hellehattu kaavaa, tosin olen sitä aika paljon muokkaillut..syventänyt, lippaa muokkaillut jne. Kaavan voi tulostaa Ottobren sivuilta.. se on se tytön hattu siellä. :) Ei muuta ku kokeilemaan vaan!!

    VastaaPoista
  6. Ui kun on taas herkut ompelukset! Ihania ♥

    VastaaPoista
  7. Ihania ompeluksia taas täällä. Kerrassaan ihan villiinnyn, nyt ylös tästä koneelta ja surauttelemaan jotain mukavaa...kun vaan osais päättää mitä tekisin kun monenmoista on suunnitelmissa.
    Suloisia leikkejä siellä leikitään, tulee niin oma lapsuus mieleen.

    VastaaPoista
  8. Uula-laa tätä kesäkuosi ilottelua, varsinkin toi mansikka on ihana.

    VastaaPoista
  9. Aivan ihanat tunikat! En osaa päättää kumpi väriyhdistelmä on herkullisempi. Pitäisi itsekin taas lähteä kierrätyskankaiden metsästykseen...

    VastaaPoista
  10. Aivan ihanan värikkäitä tunikoita ja upeita lätsiä!
    Tuo Hannah-kaava kyllä houkuttelisi :)

    VastaaPoista
  11. Mahtava idea tuo pitsiliina lippiksessä! Pitänee alkaa virkkaamaan :D

    VastaaPoista