perjantai 28. toukokuuta 2010

Viikon kootut :)

Tällä viikolla oli ohjelmaa jos jonnin moista.. Ommella hurruuttelin ja Tildan synttäreitä juhlittiin torstaina. Juhlakansana silloin oli Tildan vauva ja lapsi kamut. Tulevana sunnuntaina tulee sitten sukulaiset.
Minusta juhlien järjestäminen on ihanaa. Ja aina olis kiva jotain pientä extraa järkätä. Vähän itselläkin naurattaa, että jos 2.v synttäreitä pitää järkätä päiväkaupalla, niin mitähän se on sitten muutaman vuoden päästä, kun lapsi itse osaa jo pyytää asioita!!??
Tiistaina huhuilin täällä blogissani, jos jollakin sattuisi olemaan lainata Hannah kaavoja, kun olivat Iinulta päässeet loppumaan ja onnekseni Pumpulia ja Pellavaa blogin Ilona oli aivan ihanan ystävällinen ja laittoi minulle kaavat postissa tulemaan. Sain siis ommella Tildalle 2.v tunikan. Tosin tämä ei ehtinyt sinne torstain kemuihin, mutta sunnuntaina sitten. Ja 2.v kuvaanhan tämä puetaan myös. Ajattelin josko mökillä, savusaunan portailla kuvat napsisin..katotaas nyt.
Tunika on kuvassa jo ihan ryppyinen, kun Tilda se päällä meni pidemmän aikaa..mekkoa rullaten ja napaansa esitellen!

Tunikassa koko 86-92cm ja ei oo kyllä turhaan kehuttu kaava. Aivan ihana!! Kankaat on kaikki kierrätettyä. Ruudullinen pöytäliina ja Taikapuu applikaatiossa tyynyliinan paloja. Hihat myöskin tyynyliinaa. Tuo pieni virkattu kukka on uusi. Naapurin isännän äidin tekosia. Terkut vaan sinne Riihimäelle! Ihania ovat! :)

Ja näin meän marakatti poseeraa...
mutta ei ilmaiseksi... pastilli pitää saada palkaksi!!
Jotenkin kun tuon ruudullisen pöytäliinan näin, niin samantien päässäni välähti visio tästä värimaailmasta ja tunikasta yleensä.

Tilauksesta tein lätsiä kesäksi. Vähän syvensin tuota mallia, jotta pysyy paremmin päässä ja tulee vähän korville, niin ei korvanlehdet kärtsää.
Nämäkin kaikki vanhoja verhoja.

Pari teepparia kaksoispojille tilauksesta. Kuosit eivät varmaankaan kovin esittelyä kaipaa. JNY desing, Ikasyriltä tilattua. Paidoissa koko 98cm.

Tilauksesta nämäkin polvipaikkahousut. Toivottiin oikein retroisia. Ja nämähän ovat juurikin sellaiset :) Retroista ne retroimmat sävyt minun mielestäni.
Housuissa koko n.98cm ja materiaalina keltainen sametti. Polvipaikat verhoa.


Meikkipussukka Tildan kaavalla. Tähänkin laitoin tuollaisen pientäkin pienemmän virkatun "liinan" ja lisäksi vielä tuollaisen äitini tekemän sydän napin.

Vuorena ihanaa Tildaa..ruusuisena.

Tässä sitten Tildan synttäri ylläri!! Tätä tehtiin miehen kanssa hartaudella :) Mies teki rungon ja minä verhoilin. Tuli aikas hauska ja aivan varmasti pääsee meillä ahkeraan käyttöön. Kaikki tykätään tällaisella "leikkiä"..
Saanko esitellä: Lapinkan talon nukketeatteri!
Vielä vähän viirinauhaa haluan teatteriin tehdä, mutta toimii mainiosti näinkin.
Tämä oli yllätysnumerona tytön kemuissa. Kaikille jaettiin hieman leikkirahaa alakerrassa ja matkattiin yläkertaan, jossa Seppo-sonni ja Ossi-orava pitivät kioskiaan (mieheni siis sermin takana kera Sepon ja Ossin). Siitä sitten kaikki saivat ostaa mieluisensa kipari tuotteet.. tikkarin, karkkiaskin tai suklaapatukan. Harmi vain kun tästä ei ole kuvaa..sen verran oli säpinää meidän yläkerrassa, että ei ehtinyt kuvailemaan. Mutta muksut tykkäs! :)
Teatterin runko on tehty Anu Harkin Viritetty kirjan ohjeilla.


Näitä käsinukke hahmoja meillä on muutama ja lisää pitää siis tehdä. Tämä ihana Seppo-sonni löytyi kirpparilta parilla eurolla. On jonkun itse tekemä..aivan ihastuttava!

MUUUUUUU!!!!!!
Huh! Tulipas taas eepos!!
Nyt pitää lähteä nukkumaan, jotta huomenna taas jaksaa..
Mukavaa viikonloppua kaikille :)















14 kommenttia:

  1. Voihan apuva, miten ihana nukketeatteri! Varsinkin etuosan punakukkakuosi käy ihan sieluun ihanuudellaan. Mulle kans tuommonen! *miehelle tekstaria näpytellen* ;)

    VastaaPoista
  2. I h a n a tuo nukketeatteri ! Ja voi, mitä ompeluksia taas :)

    VastaaPoista
  3. Onnittelut pikku-neidille! Niin suloinen päivänsankari ja mikä poseeraus! Ja tuo nukketeatteri!!! Aivan IHANA!!! Varmasti on ollut jymymenestys! =) On se vaan kätevää, kun mieskin on taitava (niinkuin meilläkin)!

    VastaaPoista
  4. Onnea neidolle!Ihana nukketeatteri,ihana toteutus.Sammarit on ihan huiput ja tuollainen lätsä on ompelulistalle tälle viikonlopulle itselläkin,saa nähdä mitä tulee,on aika rajoilla että taidot riittää..

    VastaaPoista
  5. Hienoja ompeluksia ja ihastuttava Seppo!

    VastaaPoista
  6. Aivan ihania tuotoksia sinulla! Tuo teatteri on ihan huippuidea ja kaikki nuo vaateompeluksetkin saavat sukat pyörimään jaloissani. Inspiroivaa kerrassaan.

    VastaaPoista
  7. Ohhoh, onpa hieno nukketeatteri! Ihanat pitsit ja pallonauhan oot löytänyt. Aivan kyllä tekee mieli itsekin vastaavaa! Vielä kun saisi muutaman lisäneliön asuntoon, että mahtuisi :D

    VastaaPoista
  8. hienoja ompeluksia..Tildan mekko ja ihanat sammaritkin...nukketeatteri on ihana..kiitos viellä kivoista synttäri juhlista!

    VastaaPoista
  9. Oletpa ahkeroinut! Nukketeatteri on aivan ihastuttava, täytyypä pistää mieleen! :)

    -Piia

    VastaaPoista
  10. Voi kiitos kaikille ihanista kommenteista! <3 Tänään oli synttärit vielä sukulaisille ja pääsi tunika kokeiluun.. ja nukketeatteri on tosiaan ollut jo kovassa käytössä. Ihana ku tyttö hakee pikku jakkaran, jotta saa nuket juuri ja juuri näkymään estraadille..ja sitten voi teatteri alkaa :) Lähinnä nämä tyttösen esitykset keskittyy vielä laulantaan..laulavat sonnit jne onkin aika hauska näky! Ja välillä sonni häviää näkyvistä, kun tyttö levähtää sermin takana käsiään leputellen :) Vuorotellen pidetään näytelmiä ja hauskaa on. Suosittelen kaikille!! Mukavaa ja kehittävää mielikuvituksella leikkimistä.

    VastaaPoista
  11. Voi että!! Täällä taas huokailen ihastuksesta! Kivoja vaatteita olit ommellut ja tuo nukketeatteri on ihan mahtava! ♥ ♥ ♥

    VastaaPoista
  12. Iiiiiihana nukketeatteri!!! :)
    Söpö synttäri sankari :) Onnittelut!
    Ja ja ja hatutkin upeita.

    VastaaPoista
  13. Täällä on KAUNISTA! Ompelukset, kuvat ja kaikki! Täytynee vierailla jatkossakin ;-)

    VastaaPoista