perjantai 30. huhtikuuta 2010

ILOISTA VAPPUA 2010!

Veikeä hiiri neiti toivottelee kaikille riemukasta vappua! Syökäähän munkkeja ja juokaa simaa, niin että napa paukkuu :)

torstai 29. huhtikuuta 2010

Muutamat tekoset..

Täällä on viikko kulunut vikkellään! Tildan kanssa yhdessä ajelimme tiistaina Turkuun moikkaamaan ystäväni perhettä. Heidän nuorempi muksu on meidän kummipoika ja mukava oli pitkästä aikaa nähdä taas. On kyllä niin syötävän suloinen ja hyvän tuulinen suklaasilmä että!
Kummipojalleni tein pojan äidin toiveesta velour haalarit Ottobren mustikkahaalari kaavalla. Haalarit on kokoa n.80cm.
Haalareiden peppuun applikoin kummipoikani nimen :)
Ystävälleni päälystin myös tämän äitiyspakkauksen makuupussin hänen toivekuosilla. Tuli aikas kiva ja mukavan näköinen oli heidän turkooseissa vaunuissa.


Näitä lätsiä olen tehnyt jo useampia erilaisia, mutta en vaan ole niitä muistanut kuvata ja ovat jo maailmalla. Tämä oli uudelle omistajalleen kuitenkin liian pieni ja tilalle tehdään uusi :)

Nyt tulee ihan kamalan keltaisia kuvia! Olen pahoillani.. pakko oli nämä pipolaiset illalla kuvata, kun aamulla ne pitää olla jo postipojan mukana. Tilauksesta tein siis pari pipaa. Norsukuosin kaikki jo varmasti tunnistaakin ja tuohon raidalliseen froteiseen on hypännyt apina...liekö Vappuapina, kun tuollainen hattu päässä??! Malli omasta päästä ja applikaatiot ovat niitä näitä veloureita.


Viime viikonloppuna olimme katsomassa Streetin SM-kisoja 2010, Helsingin kulttuuritalolla. Tildalla alkaa siellä musan jytkeessä ihan samalla lailla jalka vipattaan, niin kuin äidilläkin. Peltoritkin pysyy päässä ihan suhteellisen hyvin..ja paree pysyäkin. On meinaa ihan TOSI kovalla tuo tarttuva jytke! :)

Huomenna mie vielä ommella surruuttelen pari juttua ja sitten Vapun viettoon..jahka pääsisimme jo korkkaamaan anoppilan mökille savusauna kauden!? Näin olisi tarkoitus..
Mukavaa Vappua kaikille ja muistakaahan syödä nakkeja! Itse jäimme ilman, kun kauppojen hyllyt ammottivat tyhjyyttään, mutta grillattavaa löytyi onneksi :)








perjantai 23. huhtikuuta 2010

Rattoria ja leikkimökki unelmaa..

Täällä mennään rattorilla wrooom, wrooom... ja uneksitaan leikkimökistä!
Ystäväni pojalle tein tilauksesta rattori paidan velourista. Applikaatiossa tuo raitainen on froteeta. Kaava on Ottobre / Creative workshop ja se suora malli.
Samaan pesueeseen on menossa paljon muutakin, joista lisää myöhemmin. Terkut vaan sinne Turun suuntaan..ensi viikolla nähdään!
Niin... siis nyt kesällä olemme päättäneet rakentaa Tildalle leikkimökin. Tai siis siitä tulee aika reilun kokoinen ja toimii samalla sitten vieras majoitus mökkinä. Sinne voi sitten lapin serkut tai mummu kömpiä nukkumaan, kun meillä vierailevat. Olemme piirtäneet mökistä varsin "huvikumpumaisen" ja luulen, että vieraatkin viihtyvät :)
Pikku hiljaa, jo parin vuoden ajan olen keräillyt kaikkea kivaa leikkimökin sisustusta ajatellen. Ja kaikki on kirppareilta. Kehtoa, tiskivateja jne...






Kippoa ja kuppoa.. Mökissä varmana saadaan nauttia monen moista, Tildan taikomaa herkkua :)


Minulla on mielessäni jo ihan täysin selkeä visio mökin tunnelmasta ja sisustuksesta. Siellä aika saa pysähtyä, juuri niin kuin tuossa pikkuruisessa kellossa.. En meinaa malttaa odottaa, jotta pääsen mökin maalaus ja tapetointi puuhiin. Tapetitkin on jo! :)
Olen jo piiiiiiitkään haaveillut leikkimökin sisustamisesta ja mukavaa kun se vihdoin toteutuu.
Valmiista mökistä siis kuvia hamassa tulevaisuudessa..syksyn korvilla sitten.
Nyt taidan vielä hurauttaa yhden pienen ompeluksen valmiiksi tälle illalle ja tänä viikonloppuna matkaammekin Helsinkiin, katsomaan Streetdancen SM-kisoja..ihanaa nähdä kaikkia kavereita ja tuttuja taas pitkästä aikaa. Ja juups.. minun paikkani alkaa jo oleen siellä katsomon puolella ;)
Mukavaa viikonloppua kaikille!





sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Kevään inspiroimaa..

TÄSSÄ TULEE VIIKON MEGAPOSTAUS! :)
Ihanaa kun kaikki lumi on nyt viimeistä länttiä myöten poies meän pihalta.. ei ole montaa yhtä rentouttavaa asiaa kuin pihan haravointi ja kaivaminen. Niin tykkään ruopsutella ja siivoilla paikat kesäkuntoon. Vielä tänäkin kesänä kyllä rakennustelineitä joudutaan talon ympärille rakentelemaan, kun toinen kierros maalia täytyy talolle antaa. Mutta ne ovat onneksi ihan vaan väliaikaiset..tai no onhan tuo terassin rakennus edessä myös.. noh, mutta kovin homma on ehdottomasti takana :)
Täällä näkyy kevät vireys myös ompeluksissa. Tein muutamat kellohelmaiset "hurulum" hamoset leveällä resorilla. Pysyy hyvin paikoillaan ja on suhteellisen pitkäikäinen. Kunnolla on helmassa leveyttä, jotta varmasti hienosti heiluu ja nousee kun pyörii. Itse asiassa nousee niin hyvin, että en saanut Tildastakaan ainuttakaan niin hyvää kuvaa hamosessa, jotta tänne laittaisin. Sai melkeinpä siivet selkään, kun hametta sovitettiin.
"Taikapuut" hame. Vanhaa verhoa ja nuo puut olen applikoinut ystävältäni saamasta aivan iiiiihanasta kankaasta. Kiitos Pikkuriikki! :)

Onko tämä se myrkkyomppu.. parempi antaa sen olla puussa!
Kaava on aika lailla omasta päästä. Mallia otin hieman Ottobren lehdestä tuon helman kaavaan...mutta levensin ja lyhensin reilusti.

Sama hame, mutta pienempänä. Tämäkin on vanhaa verhoa..kiitos äidille tällä kertaa!
Kaunis kuosi mielestäni.

Ja tämä on Tildan ikioma..ja tässä tätä upeaa Pikkuriikiltä saamaani verhoa. Voi että mie oon ihan rakastunu tuohon kuosiin!

Tässä taitaa olla mun tämän hetken lempivärit :) Tildalle veloureista tein paidan, jonka kaava on Ottobren Creative workshopin / Best T-shirts...se kapeampi malli. Ja on muuten ihan tosi hyvä malli meän hoikkeliinille. Koko on n. 86cm.


Ja tässä paita tytön päällä.. ja kasvoilla "Onko ihan pakko?" ilme. Katoppa mitä tytöllä onkaan jaloissaan?? Lontustelee noilla minun lapikkaillani päivät pitkät täällä kotona. Ne löytyy milloin mistäkin.. taitavat muutenkin kyllä joutaa talviteloille varastoon!
Pipoja tein muutamat töihin myyntiin. Tuo Jofotexin junakangas on mielestäni niin herkullista ja ihan upea laatuista ommeltavaa! Nää on näitä räppimallin myssyjä, joista itse kovasti pidän.
Ja käännettäviä ovat kaikki, jos alkaa kuosit kyllästyttää..

Tilauksesta tein pitkästä aikaa traktori pipan. Kuvien painamiseen käytin itse tekemääni sabluunaa ja Donnon värejä. Näitä traktori pipoja olen tehnyt useamman jo aikaisemmin eri sävyissä.
Huh! Tulipas tästä tosiaan taas eepos!
Nyt unille mars, jotta huomenna jaksaa töihin...
Mukavaa tulevaa viikkoa kaikille!










maanantai 12. huhtikuuta 2010

Sisarusten takit ja ARVONTA SUORITETTU!

Mihin ihmeeseen nämä viikot oikeen kuluu?? Mistä voi ostaa lisätunteja vuorokauteen??
HUH HUH!
Taas on viime postauksesta tovi, mutta täällä siis ollaan :)
Jotain on saatu tehtyäkin.. Sain tilauksesta tehdä kevät/kesä takit sisaruksille. Ruskea sävyinen takki meni pian kolme vuotiaalle tyttöselle ja sininen sieni takki viisi vuotiaalle pojalle. Ihan mukavat takit tuli ja alkaahan kohta jo olemaan sopivat kelitkin näille.. ellei se Pekka Poudan povaama takatalvi sieltä vielä yllätä..

Etu, taka ja huppu kappaleet ovat vanhaa pöytäliinaa ja hihat joustavaa samettia.
Hupun vuoressa sinapin keltaista uutta puuvilla kangasta, keltaisille kukkasilla.
Tää oli joku Ottobren kaava, mutta en taas kuollaksenikaan muista mistä lehdestä. Hei, eikä sen uuden Ottobren pitäisi ilmestyä muuten nut huhtikuussa?? Ei malttaisi odottaa, koska se postilaatikkoon kolahtaa :)




Takilla on kokoa 98cm



Vuorena turkoosi fleece.. tykkään kovasti tuosta pääliskankaan ja vuoren väriyhdistelmästä.

Sitten tämä pojan takkia. On myöskin Ottobren vanhasta lehdestä.. en vaan muista mistä numerosta. Tämä sieni kangas on mielestäni aivan ihana ja kivaa kun se vihdoin pääsi käyttöön. On siis vanha verho ollut aikanaan..vuorena oliivin vihreä fleece.
Vielä sitä jäi kivan kokoinen palanen, jos siitä vaikkapa jotain mekkoa tekisi.

Ja tässä vaiheessa mulla tietenkin loppui akku kamerasta, enkä tarkempia kuvia takista saanut. Takki kun piti saada jo postipojan mukaan matkaamaan kohti Orivettä.
Hihansuissa on vihreät resorit, joita ei kuvissa näy..

Tämän räppimallin pipan tein myös tilauksesta pikku pojalle. Poika itse toivoi sateenkaari teemaa. Noh, eihän mulla mitään varsinaista sateenkaari kangasta sattunu olemaan, mutta senhän voipi tehdä tuollaisista suikaleista. Ihan kiva pipa tuli, eikä joudu lapsi hukkaan isossakaan ihmisvilinässä :)

Vuorena tämmöinen hauska trikooneulos. Ompi vanhaa, hyvä kuntoista yöpaidan helmaa. Pipo on siis kääntömallia ja tarkoituksella vuori ihan eri maailmaa, jotta saa kunnolla vaihtelua, kun alkaa sateenkaari tökkiä.

Ja hip hei!! Arvonta suoritettu!! Onnettarena toimi mieheni, kun Tildalla tuli uni kaiken kiukkuilun myötä jo tavallista aikaisemmin, eikä jaksanut enää arvonnasta innostua.
Kulhosta nousi lappunen, jossa komeili nimimerkki: ELTV
Kommentilla: "Osallistun tottakai ja linkitin arvonnan blogiini :) Ihana pyykkipussi!
ONNEA VOITTAJALLE!!
Laitathan minulle sähköpostilla yhteystietosi, niin laitan pussukan tulemaan.
Kiitos kaikille osallistujille! Arvonnan myötä tuli uusia lukijoita, mikä on aina kivaa. Tervetuloa!! Ja mikä parasta..olen itse löytänyt monta kivaa uutta blogituttavuutta :)
Meillä alkaa Tildalla olemaan aikamoista 2.v uhmaa jo päällä! Kyllä on välillä naurussa pitelemistä, kun huomaa sellaisen kirpun kokoisen, pienen sähikäisen juoksevan kohti, pienet nyrkit heiluen kuin mini rupelit. Ja nauraahan ei saa! Äitiä ja isiä kokeilee kyllä ihan surutta ja itkupotkuraivarit saadaan lukuisia kertoja päivän aikana, ellei asiat mene niin kuin pikku emäntä tahtoo.. Ihana pieni ärmätti!
Tilda sanoo: "Iiiihania tipuja! Tilda haluaa katsoa!" Isi siihen: "Joo katso vain, mutta varovasti kun ne on niin pieniä."
Tilda tuumaa: "Tilda haluaa maistaa! (isi ei ehdi sanoa mitään!)....slurps!!... yyyääkkkk!! Tipu Pistää!! "

Ja kysymys kuuluukin: Kukahan näistä pienistä karvaisista on käynyt uimassa tytön, kohta kaksi vee pienessä suussa??!!
Ei taida tipu raukka nähdä enää tulevia pääsiäisiä.. ;)






perjantai 2. huhtikuuta 2010

Karkkikaappi ja pääsiäistä

Täällä sitä lomaillaan Lapissa. Ihanaa nähdä taas kaikkia rakkaita, perhettä ja ystäviä. Jos lunta on tänä talvena ollu etelässä riittämiin, niin enpä muista aikaa jolloin Lapissakaan olis ihan NÄIN PALJON lunta ollu..huh!! Mutta kyllähän tuo tuosta koko ajan sulaa, kun plussan puolella on kelit reippaasti. Tänään olis tarkoitus siskon pesueen mökille lähteä pääsiäisen viettoon ja huomenna mukavaa illan viettoa ystävien kanssa, Rovaniemen yössä :)

Vaikka varsinainen pääsiäinen vietetäänkin täällä Lapissa, niin toki koti Heinolassa on puettu jo hyvissä ajoin pääsiäiseen. Kranssi, pajunkissat, ruohoa ja tytön hoidossa tekemät pääsiäisoksat (tainnu kyllä hoitotäti hiukan avustaa!)...tykkään kovasti pääsiäisen keväisistä väreistä! Tänä vuonna laitoin ruohot kasvamaan erilaisiin pikku kannuihin ja kermakoihin. Tosin kuvat on otettu jo viime viikolla, jolloin ruoho ei vielä ihan vihertänyt.



Ja sitten tämä jo aikaisemmin postaamani kaappi. Oli siis aikaisemmin aikamoinen kauhistus. Ja tällainen "karkkikaappi" siitä sitten syntyi. Kaapin oven vedin puuttuu vielä ja oviin tulee myös vielä pienet piristeet, mutta niistä lisää myöhemmin. Tästähän tuli siis lelukaappi Tildalle ja "syökin" kyllä aika TOSI paljon kaikenlaista sisälleen. Tilaa on kaapissa hyvin. Sisäpuolelta tän karkin maalasin pastellin keltaisella..samalla sävyllä kun aikaisemmin postaamani keittiön tason. Ihan kiva kaappi tuli ja lopullinen paikkahan tulee olemaan Tildan huoneessa yläkerrassa, kunhan tyttö on vähän isompi. Nythän tämä nököttää olohuoneessa siis.



Halusin jättää kaapppiin elämää nähneen ilmeen. En siis millään pakkeleilla sitä halunnut siloitella..hyvä maalipesu, pikkusen hiontaa hilseileviin kohtiin ja suti heilumaan! :)

Näiden jorinoiden myötä, iloista pääsiäistä kaikille toivottelen!