perjantai 30. lokakuuta 2009

Huhuu..täällä minä olen!

Hei kaikille!! Täällä ollaan, vaikka jälleen on kulunut tovi viime postauksesta. Tässä välissä on tehty kovasti töitä, käyty Turussa ristiäisissä ja olinpas viime viikonloppuna vanhojen tanssi kolleegojieni (kirjoitetaanko se noin??!!) kanssa tukholman risteilyllä, verestämässä vanhojen show vuosien muistoja. Oli aivan ihanaa nähdä pitkästä aikaa!! Tukholmassa tuli sitten päivä kierrettyä kirppareita ja onhan se vaan fakta, että ruotsissa kirppari toiminta on hiukkasen edellä..kirpparit ovat ihania putiikkeja ja tavaraa on paljon ja edullisesti. Toki ruotsissa ei ole ollut varsinaista pula-aikaa ja näin ollen tavaraa on kertynyt isot määrät ja tavaran arvokin on silloin alhaisempi.
Ompeluksia olen töissä tehnyt jonnin verran ja näistä kuvaa alapuolella. Huomenna pääsen vihdoin päivällä haravoimaan pihaa ja laittamaan paikat talvikuntoon. Ja nyt lupaan, jotta napsaisen pari kuvaa talosta ja sen uudesta "mekosta"..olen tästä talo prokkiksesta paljon puhunut, mutta kuvia en ole vielä päässyt ottamaan. Huomenna siis luvassa "todistus aineistoa", jotta ette luule että puhun ihan omiani! :)
´

Tampellan Paratiisi kankaasta hupullinen mekko. Koko n. 92 cm.

Raitaisesta velourista raglan hihainen paita. Norsun aplikon eri värisillä joustofrotee tilkuilla. Heh..olen näköjään vaan heittänyt paidan tuohon pöydälle ja räpsäissy kuvan! Sen verran on paita riepu mutkalla.

Muutamat lompakot lisää, kera rannelenkin.
En ole ikinä virkannut..tai siis olen ala-asteella kauan sitten jotain pyyhkeen reunapitsiä, mutta nyt olen innostunut tekemään tuollaisia erilaisia koreja trikoo matonkuteista. Tällaisia tein töihin ja kotiin tein yhden tosi ison tytön nuken vaatteille..täytyypä siitäkin kuvaa vielä myöhemmin laittaa. En siis todellakaan ole mikään haka virkkuu koukun heiluttaja, mutta harjoituksen kautta tulee joka korista ehkäpä hiukan parempi.
ISO lelukoppa pojan viikareille. Tai siis miksi ei tytöllekin, mutta luulen että tämä voisi olla enemmän poikien mieleen. Kuva vääristää kyllä tätä kokoa, koska kopan korkeus on noin 45cm ja halkaisija n. 35 cm.

Näiden höpinöiden myötä toivottelen kaikille ihanaa ja leppoisaa viikonloppua. Nauttikaa syksyn pimeistä illoista ja kynttilän valosta!
Nyt unille...zzz zzz Öitä!













sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Hulituli hei ja kiirettä pitää!!

Kyllä taas on ollu hulinata ja meininkiä...piiiitkä aika on kulunut mun viime bloggauksesta ja päivät suorastaan laukkaa!! Meidän talon ulkoverhoilukin on vihdoin valmis ja kohta on telineetkin purettu. Pääsen räpsäiseen muutaman kuvan ehkäpä pian. Eilen saimme perheeni lapista meille syyslomaviikon viettoon ja on niin mukavaa kun rakkaat on lähellä ja pulla talossa tuoksuu..rakas siskoni ja äitini niitä tekivät. NAM!
OnnenAitassa eletään edelleen onnellisia hetkiä ja muutaman tekosen tähän nyt laitan mukaan. Kellokin on jo vaikka ja mitä. Näkyy tässä mun tekstissä, kun unimatti heitti hiekkaa jo pari tuntia sitten. Nyt unille.. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille. Zzz zzz..
Pari pikkulaukkua..on leveydeltään sellainen CD levyn kokoinen.

Uni/hipsutus rättejä pienille pilteille applikaatioilla..
Lompakkoja ranne nyörillä..itse ainakin jätän lompakkoni minne sattuu ja remmi on tarpeen.



Velour mekko kukka-applikaatiolla ja päälystetyillä napeilla. Tämä oli iso vanha verkkatakki.

sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Syksyisiä tekosia ja pari ihanaa kirppis löytöä.

Ulkona sataa ja ropisee.. ja meillä alkaa vesirokkokin olemaan jo voiton puolella. Kyllä voi pieni ihminen näyttää surkealle kun on pahan näköisten näppyjen peittoama. Mutta ihmeellistä kyllä, miten nuo nappulat jaksaa kuitenkin olla iloisia ja virkeitä kipeinäkin. Tosin meillä on kovalta kuumeilulta säästytty ja päästy ehkä hiukan helpommalla.

Mieli minulla on syksyinen ja ompelukset sen muikaiset :) Alla hiukan kuvia..

Tunika kukko aplikaatiolla. Mallia otin Juju kirjasta, joka on ollut minulle kovin mieluinen. Sain kirjan joululahjaksi mieheltäni ja on kyllä ollut kovassa käytössä. Kankaana kirppis löytö, joka on todennäköisesti ollut jonkun herttaisen mummelin yökkäri joskus. Ihana kuosi!

Kaikkien pikku emäntien "must" varustus. Essu pikku taskuilla... pysyy siveltimet, kauhat jne tallessa ja heti käden ulottuvilla :)
Materiaaleina tyynyliinaa, verhoa ja lakanaa...ja hiukan pitsinarua.


Essua hiukan isommassa koossa. Tyynyliinojen paloista ja lakanan tilkuista.
Sopii sekä isoille että pienille emännille.


Syksyinen pikkulaukku. Kukkarolle, puhelimelle, avaimille ja pienille tykötarpeille soppeli.
Sametti on vanhaa hametta ja muuta matskut lakanaa ja verhoa. Välissä liimavanua.

Ja niin.. On ihanaa olla töissä paikassa, josta voi tehdä paljon onnellisia löytöjä. Tässä löydöt joita en voinut vastustaa!!! Aivan ihanat Punaisen Norsun haalarit Tampellan kankaasta ja hellyyttävä Nalle Puh Rakentaa Talon kirja vuodelta 1951. Nykyajan Nalle Puh ei kuulu suosikkeihini, mutta tämä vanha "karumpi" on minusta todella hellunen.

Nyt tytsy päikkäreille ja itse töihin mars.. Ihanaa sunnuntaita kaikille!